Volkskrant: Een waagstuk, dit vierluik [over Lorca, Neruda, Maruca en Fanny], waarin mooi uitgesponnen beschrijvingen staan. Maarten Steenmeijer, 10 mei 2019.
Trouw: Bremmer vertelt de verhalen van Neruda en Schoonheyt in flarden, de lezer schiet heen en weer door tijd en plaats. Personages bevinden zich in Barcelona, dan in Parijs, Bordeaux, Chili, Nederland, in verschillende fases in de oorlog. Bremmer laat op die manier veel aspecten van de oorlog zien – het slagveld, de linkse strijders en vrijbuiters, de politiek, de vluchtelingen, de ‘zuiveringen’ en executies – tegelijk vertelt ze de verhalen van haar beroemde personages, elk vanuit hun eigen perspectief en entourage. […] De machteloosheid van Lorca in zijn laatste dagen, de grootste dichter van Spanje en het beroemdste slachtoffer van de Burgeroorlog, die gaat onder je huid zitten, en levert het beste deel van deze roman op. […] Bremmer schrijft mooi en zintuiglijk [en het] boek is nog het best te omschrijven als een verbrokkeld mozaïek van verhalen, dat door de zorgvuldige observaties en zuivere stijl genoeg intrigeert om meer te willen lezen over deze mensen en deze oorlog. Gerwin van der Werf, 12 mei 2019.
De Groene Amsterdammer: Dit vindt ‘De Groene’ de beste vijf boeken van april: Met deze maand boeken van Manon Uphoff, Valeria Luiselli, Hans Achterhuis, Anneke Brassinga en Rebekka Bremmer. 13 mei 2019.
