Kafka’s harem

In ‘Kafka’s harem’ ontmoeten zes vrouwen uit het leven van Kafka elkaar. Felice, Milena en Dora komen oog in oog te staan met drie Kafka-personages: Leni, Rosa en Josefine. Deze absurde, humoristische en aangrijpende eenakter beschrijft de ontmoeting tussen het leven en werk van deze wereldberoemde schrijver. Een indringend verhaal over zes vrouwen die een man dachten te kennen.

‘Kafka’s harem’ is in 2007 verschenen bij Uitgeverij Van Gruting in een drietalige editie (Nederlands, Engels, Duits). Voor meer informatie: http://www.vangruting.nl/fictie/kafkas_harem.html

Erik de Smedt schreef in De Leeswolf (2, maart 2008): “Brandpunt van de conversatie is uiteraard Kafka zelf, op wie de vrouwen elk hun visie hebben. De verschillende invalshoeken zorgen voor conflicten en een soms hevige concurrentiestrijd. Er is soms begrip of onverwachte herkenning, maar evenzeer vlijmscherpe kritiek en ongenadige spot. (…) Ondanks het feit dat het overwegend een praatstuk is, weet Bremmer vaart te brengen in het geheel. De dialogen zijn ingebed in een soms bijna groteske handeling; in de laatste scène bv. spelen Josefine, Leni en Rosa strippoker. De optimistische Dora countert met overgave het pessimisme waar haar reële medespeelsters toe neigen, de vriendinnen van de schrijver weten wanneer zij zullen sterven, de slotscène is een heel sterke vondst. (…) Met deze vlekkeloze drietalige editie kan het stuk, dat intussen al een aantal keren in Nederland is opgevoerd, hopelijk zijn weg naar vele theaters vinden.”

Reageer hier

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s